jouko

Eläviä kuvia ulkovarastoon, osa 4

  • takaseinä. Tuohon tolppaan teline tykille ja poppikoneelle. Pitäis jostain löytää vanha stereoräkki.
    takaseinä. Tuohon tolppaan teline tykille ja poppikoneelle. Pitäis jostain löytää vanha stereoräkki.
  • Toiseen suuntaan näkymä. Valkokangas nousee lattialta ylös
    Toiseen suuntaan näkymä. Valkokangas nousee lattialta ylös
  • Portaat. Kääntelin kuvaa joka suuntaan, mutta se haluaa olla kyljellään. Olkoot
    Portaat. Kääntelin kuvaa joka suuntaan, mutta se haluaa olla kyljellään. Olkoot

32,5 km vastatuuleen. Mennen-tullen.

 

vauhti 5.27 / ja syke huiteli luvattoman korkealla vauhtiin nähden. No, tuuli nostaa v käyrää ja sykettä. 

 

Ei olis aamulla millään jaksanut lähteä ulos keväiseen ilmaan. Kumman vetelä olo. 2 kuppia tummaa kahviakaan ei saanut sielua vireeseen.  No, lähdinpä kuitenkin siinä kahdeksan maissa. Lenkillä päähän sitten tuli merkillisiä ajatuksia mm ssa opetustoiminnasta. Mihin pieni ihminen tarvitsee elämässään trikonomometrisiä funktioita, Siniä, Kosinia, Tangettia ja Kotangettia. Entäpä uskonnon opetusta ( haloo, siis uskonnon ? ) tuota Mäkisen hurskastelua kun on kuunnellut, niin ei, ei enempää enää tuota kamaa ja paatosta. Myyköön kirkko keskenään omaisuuttaan ja rahoittakoon ketä haluaa. Tähän kannattaisi viisaan piispan panostaa höpötysten asemasta ja jättää kommentointinsa väliin. 

Tällainen lenkki ja päivä tänään. Shortsikeli, 8 C, mutta se tuuli perskeles. Ja mistä se tiesi kääntyä samaan aikaan, kuin minäkin. Merkillistä. 

Leffateatterin nikkaroinnin kimppuun kävin sitten iltapäivällä, kunhan tokenin 1 h päikkäreistä. Niin siinä käy, kun syö itsensä ähkyyn ja kroppaan iskee totaalikooma. Torkkupeiton alta kuului vain rohinaa. Onneksi oli katti kaverina.

Vanhoista lattialankuista siis niputin portaat ja kaiteet tekaisin parin tuuman rimoista ja laudoista. Lattialankut ajoin pihalla kulmahinkkarilla ja lamellilaikalla, karkeus 60. Jätin siis hieman patinaa pintaan. Värjäsin kaiteiden kirkkaan ja uuden puun hieman vanhemman oloiseksi  etikkaliuoksella, jossa on mukana teräsvillaa väriä antamassa. Kaiteiden väriä voi vielä tummentaa ja vastaavasti lisävanhentaa epäkeskokoneella ja 240 laikalla. Seuraavaksi sitten se yläkerran tavaramäärä pirää sirtää jonnekin muualle. No, jos ei tavaraa ole pariin-kolmeen vuoteen tarvinut, niin se on turha ja joutaa kierrätyskeskukseen. Tämän kun aina muistaisi...

 

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Siistiä työtä olet tehnyt. Ja pitkän lenkin olet juossut. Itse en voinut ennen lenkkiä tai kilpailua juoda närästävää kahvia, mieluimmin sitovaa teetä kaurapuuron jälkeen. Tankkaus olisikin parempi suorittaa jo edellisinä päivinä. Jokaisella on omat metkunsa ja tapansa mahaa myöten. Hiilihydraattitankkausta myöten. Monipuolinen ravinto on ajan sana.

Vähämpä noita trigonometrisia funktioita on tarvinnut elävässä elämässä. Terve maalaisjärki on monasti riittänyt sekä itseään viisampien opastukset ammattiasioissa. - Tuosta piispa Mäkisestä liikkuu netissäkin arveluja hänen vapaamuurariudestaan. Ihmettelen usein hänen perinteisen kirkon vastaisia, liian liberaaleja ja maallistuneita näkemyksiä sukupuolineutraalia avioliittoa myöten. Huhhuh. O tempora, o mores! Monet ns.leipäpapit lukevat Raamattua satukirjana ja kuin piru Raamattua. En kunnioita näin tavallisena kristittynä tuollaisia muka-pappeja. Mielestäni he tekevät kommunistien tavoin myyräntyötä kirkossa rappeuttaakseen sen toimintaa soluttautumalla sen johtopalleille.

Tarkoititko arkkipiispan syytösksiä "valkoisen rodun kolonialistisesta/rasistisesta taakasta" - arkkipiispa politikoi selvästi!
Arvosteluakin:

http://timo-vihavainen.blogspot.fi/2016/04/onko-me...

OTE Minna Komsin US-blogista- MP: "kaikki piispat ovat vapaamuurareita".

http://tuulakomsi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/215170-...

Mutta uskonto/uskonnottomuus on jokaisen oma asia. Turha siitä on väitellä. Jokin aika sitten tein tosin suositun US-blogikirjoituksen pääsäisenä. Takavuosina käytiin Lahdessa kuuntelemassa professoreiden Studia Generalia luentoja uskonnosta ja tuli sivistämismielessä ostettua muutamia kirjoja luettavaksi, jotta perehtyisi paremmin siihenkin sektoriin. Vaimo on ortodoksi, eikä ole tehty skismaa uskonasioista. Kukin tullee autuaaksi/taikka ei omalla uskollaan tai epäuskollaan. Se on yksitysasia kuin politiikkakin. Tosikkomaisuus on pahasta. Ehdotonta totuutta kun ei löydy. On vain erilaisia uskonasioita: "Kun aatteesta tulee ismi, siitä tulee uusi uskonto muiden uskontojen kirjavaan joukkoon." (Professori/filosofi Herman Dooyeweerd).

Teetkö remonttiasi Suomessa vai Latviassa(?) ? Eli missä asut? Mitä teet ammatiksesi?

Tehtiin lempivaimoni kanssa tunnin kävelylenkki kauniissa yli +10 asteisessa kevätilmassa. Sitten syötiin tukevasti ja nyt on kohta aika mennä myös päikkäreille. Ja sitten hyvät pulla/kakkukahvit herättyä. Se on myös hyvää treenausta ja akun latinkia, milloin se vain on mahdollista. Jaksaa sen jälkeen puurtaa paremmin. Eläkkeellä ollessa voi ruveta nukkumaan luvallisesti vaikka työpaikkansa viereen. SE on kuin panisi rahaa pankkiin, sanotaan. Hyvää hermolepoakin.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Kiitoksia. Siistiä ainakin kuvissa. Itse kun virheensä tietää, niin joo. Olis jotain tehnyt hieman toisin.

Latviassa on mukava käydä, ja miksei siellä vois vaikka asuakin. Olen siellä paljon MP llä reissanut. Aina on ollut kivaa ja enemmänkin lystiä kuin itse edes olis halunnut, mutta se on taas toinen juttu.

Harvoja EU maita muuten, joissa sakot voi maksaa ilman virallista protokollaa. Suoraan poliisille ja käteisellä. Eikä ole edes kallista.. No, aikaansa kutakin. Voipa olla, että nykyään ei enää selviäsi pikkurahalla reilusta ylityksestä 60 alueella. Edes Latviassa. Asustelen Keski Ruotsissa ja pidän toistaiseksi töistä taukoa, koko ikäni olen tehnyt elinkeinoelämän parissa kaikenlaista. Myyntihommia ja erilaisia projekti, eri toimialoilla sekä erilaisia porukanvetojuttuja.

Talon rakentelu ja kaikkinainen käsillä pelaaminen on aina ollut lähellä sydäntä. Se on oikeasti kiitettävää vastapainoa puhetaidon käytölle. Äsken just leikin sähkäriä, ja koitin ehjätä kärähtänyttä hiomakonetta. Ei ollut hiilissäkään vikaa, mutta piuhat oli palaneet moottorista. Juotin uudet,mutta savu oli karannut. Eli tuli varaosia tuosta. Vanhoja radioita olen kanssa laitellut pelaamaan. Ovat hienoja teollisen ajan käsityönäytteitä. Jokainen ihan omansa. Tsekkaas netistä esim. Blaupunkt Arizona. Noita vaan ei voi himaan montaa raahata, alkaa kuulua muuten aikamoista narinaa...

Tuo " pitkän "lenkin pituus muuten on maraton harjoittelussa varsin normaali mitta. Ts. Kerta viikkoon on syytä heittää pitkä. Muuten ei tule sitä kestävyyttä pitkälle matkalle. Nestettä ja maltoseosta mukana. Hyvin toimii ja energia ei pääse loppumaan.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Olen minäkin takavuosina käynyt Ruotsissa. Viime jouluna kuollut siskoni asui perheensä kanssa öölannilla. Komea 6 kilometrinen silta Kalmarista . Aviomies on ruotsalainen.

Mutta mitä mieltä olet tuosta arkkipiispan hurskastelusta? - Katselen muuten Eurosportilta Norjasta tulevia painonnoston EM-kisoja. Palataan astialle.

Johtavatko suurpankit kuten Goldman Sachs , sorokset ja vapaamuurarit globaalia talousmaailmaa?? Lisään taas uusia linkkejä blogiini arkistointimielessä missä mennään. Lue...

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Hyviä linkkejä on aina mukava lukea ja niistä oppii aina jotain uutta. Se on aina elämys !

Tuosta Mäkisestä sen verran, että en vaan jaksa noihin kirkon juttuihin uskoa. Millään tasolla. Mäkinen on vahvasti julkisuudessa ja edustaa piispana kirkon kantaa ja tekemisiä. Hän on siis myös julkisuudessa kirkon keulakuva jollain mitalla.

Mielestäni kirkko tehköön omassa piirissään, Suomen lakien mukaan, ihan mitä vaan. kunhan tekevät sen omalla omaisuudellaan. Se on ilman muuta myös kirkon velvollisuus. Osallistua laupeuden työhön, raamatun oppien mukaan ja konkreettisesti. Samaan hengenvetoon. Kirkko asap ulos valtion tuen piiristä. ( nyk. Indeksiin sidotusta määrärahasta ) Ja kirkon nyt tuottamat yhteiskunnalliset palvelut vapaaseen kilpailutukseen. Ei hautaamiseen, virkatodistuksiin jne. tarvita tuollaista möhömahakoneistoa. Suomessa selvitään hautaan ja päästään naimisiin paljon pienemmilläkin järjestelyillä. Eli ne jotka esim. noita kirkon palveluksia tarvitsevat, maksakoot suoraan tukensa kirkolle.

Uusi lakimuutos äkkiä vireille ja Hanselille tuosta kilpailutustehtävä hoidettavaksi, on niilläkin sitten jotain hommia päivien täytteeksi.

Kirkon edustajien kannanotot yhteiskunnallisiin asioihin jaksavat aina hämmästyttää. Ei niillä kommenteilla asuteta yhtään asunnotonta, eikä auteta oikeasti köyhiä. Pylvään nokasta on helppo antaa neuvoja laajalla mitalla. Sieltä ylhäältä kun ei niitä yksityiskohtia erota.

Vuonna 2016 on jo korkea aika ottaa entistä enemmän pesäeroa keskiaikaiseen kirkkoon ja sen valtakytkentöihin.

Puheenaiheeseen liittyvää

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa